Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Nasdaq 100 endeks vadeli kontratları Salı günü sert düştü ve bu hareket, resmi tatil nedeniyle Pazartesi günü kapalı olan piyasanın bugün yeniden açılması ile birlikte, Wall Street'te satışların sürebileceğini işaret ediyor.

Nasdaq 100 vadelileri New York saati ile 06:00'da yüzde 2.3 aşağıda seyrederken, S&P 500 vadelileri yüzde 0.6 geriledi. Tesla Inc. hisse senetleri kapanış öncesi işlemlerde, elektrikli araç üreticisi firmanın S&P 500 Endeksi'ne dahil edilmemesi ve bunun üzerine şirketin endekse alınmasını bekleyen yatırımcıların satışa geçmesi ile sert düştü.

ActivTrades analisti Pierre Veyret, "Teknoloji hisselerine, değerleme 'balonuna' ilişkin endişelerle bugün de sert satış geldi ve bazı yatırımcılar araç kullanımının arttığı yaz döneminin sona ermesi sonrası kâr satışlarına gitti," dedi ve "Ayrıca yatırımcıların büyük kısmı, Başkan Trump'ın Çin pamuğuna diğer bir yasak düşündüğünü kaydetmesi ile birlikte ABD-Çin geriliminin devam etmesinden dolayı hisse senedi piyasalarında tedirgin kalmaya devam ediyor" şeklinde görüş bildirdi.

Avrupa'da, gösterge Stoxx 600 Endeksi yüzde 1 geriledi. Teknoloji hisselerini içeren endeks yüzde 2.6 düştü. ASML Holding NV yüzde 3.8 ve Infineon Technologies AG yüzde 3.4 değer kaybetti.

Koronavirüs paniğinin meydana geldiği Mart ayından başlayan güçlü yükselişe kapılan yatırımcılar için endişeler artıyor. Dev sermayeli ABD teknoloji hisseleri, rallinin en ateşli döneminde piyasa değerlerine toplam 7 trilyon dolar ekledi. Ancak bu ralli geçen haftasonuna doğru değerleme endişelerinin artması ile teklemeye başladı.