PİYASALAR
Obama-Abe görüşmelerinde ticaret anlaşması öne çıkacak
-
ABD Başkanı Obama, Japonya Başbakanı Abe'ye Japonya'nın Amerikan otomotivcilerinin önündeki engelleri kaldırması yönünde baskı yapacak

Giriş: 22 Şubat 2013, Cuma 06:23
Güncelleme: 22 Şubat 2013, Cuma 06:25
Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile bugün Beyaz Saray'da bölgesel ticaret anlaşması için müzakerelere başlamak üzere bir araya gelmeye hazırlanan Amerikan başkanı Barack Obama, Japonya'nın Amerikalı otomotivcilerin ülke pazarına girişleri önündeki engelleri azaltması yönündeki taleplerinden geri atmayacak.
Obama'nın uluslararası ekonomik ilişkiler ulusal güvenlik danışmanı yardımcısı Mike Froman, Ford Motor Co., General Motors Co. ve Chrysler Group LLC'ye daha açık bir pazarın Japonya ile yapılacak olası Trans-Pasifik Ortaklığı anlaşmasının "önemli önşartlarından biri" olduğunun altını çizdi.