OHAL 3 ay uzatıldı, 20 bin öğretmen alınacak
-
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş OHAL'in 90 gün süreyle uzatıldığını açıkladı (güncellendi)
(güncellendi)
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Bakanlar Kurulu sürerken gazetecilere açıklamalarda bulundu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
FETÖ konusundaki tavırlarının açık olduğunu tekrarlayan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye'nin 15 Temmuz'da büyük bir darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kaldığını anımsattı.
Türkiye'nin bugüne kadarki en büyük ihanetle karşı karşıya kaldığını anlatan Kurtulmuş, konuşmasına şöyle devam etti:
"Bu örgütün başındaki kişi Amerika'da, Pensilvanya eyaletinde mukim olan Feto'dur. Bu kişinin Türkiye'ye iade edilmesiyle ilgili Amerikan makamlarının üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi için ilgili görüşmeler yapılıyor. Bu konudaki talepler gerçekleştiriliyor. Ama Amerika Birleşik Devletleri ile her alanda stratejik ortaklığı olan bir ülke olarak ve özellikle suçluların iadesi anlaşmasını yapmış olan bir ülke olarak da bu karar, Amerikan yargısı tarafından verilene kadar adı geçen kişinin Türkiye'ye iade edilmek üzere tutuklanmasını, bulunduğu yerde tutuklanmasını talep ediyoruz. Bu çerçevede son eylül ayının 10'unda gönderilen dosya, ilgili kişinin tutuklanmasıyla ilgili bir taleptir. Bu da bizim Amerika Birleşik Devletleri ile Suçluların İadesi Anlaşması'nın 10. Maddesi'nden kaynaklanan bir hakkımızdır. Bu başvurunun da en kısa zamanda karşılanacağını, bu başvuruyla ilgili olarak adımların da atılacağını ümit ediyoruz."