Advertisement

Kinger Lau‘nun da aralarında bulunduğu Goldman Sachs stratejistleri tarafından hazırlanan raporda, yolcu uçuşlarındaki artışın ve CanSino Biologics tarafından geliştirilen ve solunum yolu ile uygulanan Kovid-19 aşısının kullanımının artmasının umut verici gelişmeler arasında olduğu belirtildi.

Söz konusu raporda, Çin hükümetinin 2023’ün ikinci çeyreğinde Kovid-19 önlemlerini gevşetmeye başlamasının beklendiği kaydedildi. Ayrıca, kısıtlamaların gevşetebileceği yönündeki söylentiler üzerine, Çin hisse senetlerinin yüzde 20 değer kazanabileceği belirtildi.

Goldman Sachs stratejileri bu görüşlerini, geçtiğimiz hafta traderların Çin’in Kovid-19 salgınına karşı sıfır vaka politikasını gevşeteceği hakkındaki doğrulanmamış sosyal medya gönderilerini ciddiye alması üzerine Hang Seng Endeksi’nin yüzde 9 artış göstermesinin ardından açıkladı. Hang Seng Endeksi’ndeki artış, Çin’deki günlük Kovid-19 vakalarının son 6 ayın en yüksek seviyesine ulaşmasına rağmen büyük ölçüde korundu.

"Uzun zamandır beklenen en güçlü katalizör olabilir"

Goldman Sachs stratejistleri, Kovid-19 kısıtlamalarının kaldırılmasının, piyasaya yukarı yön verecek uzun zamandır beklenen en güçlü katalizör olabileceğini belirtti. Raporda ayrıca, piyasaların Çin’deki kısıtlamaların gevşetilmesinden bir ay önce fiyatlama yapacağını ve bu pozitif ivmenin iki ila üç ay süreceği kaydedildi.

Geçtiğimiz hafta, Hang Seng Endeksi 2015’ten beri en iyi haftalık kazancını gerçekleştirirken, CSI 300 Endeksi de Pazartesi günü yüzde 0,4 düşüşle işlem görmesine rağmen yüzde 6'dan fazla yükseldi.