Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bu görüş, firmaların geçen yılki aranın ardından muhtemelen yetişme sürecini tamamladığını söyleyen Carlyle Group Inc.'nin Avrupa satın almalarından sorumlu eş başkanı Marco De Benedetti'ye ait. De Benedetti, Çarşamba günü Londra'da düzenlenen SuperInvestor forumunda yaptığı konuşmada, hızlı anlaşma yapma trendinin çetin olmaya devam edeceğini, bunun da yöneticilerin durum tespit sürecini yürütme şekillerini kalıcı bir şekilde ayarlama ihtiyacında olduğu anlamına geldiğini söyledi.

"Anlaşma faaliyeti açısından zirveyi görmüş durumdayız" diyen De Benedetti, sermaye koyma ve fon sağlama süreçlerinin güçlendirilmesinin de muhtemelen süreceğini ve hızın kalacağını sözlerine ekledi.

De Benedetti, "Bu haber, bir yandan durum tespit süreci ve diğer kontrollere zamanının yarısını ayırırken, diğer taraftan anlaşma fırsatlarına yanıt vermek için heyecanlı mücadelelerden yorgun düşmüş yöneticiler tarafından memnunlukla karşılanabilir. Hız o kadar yoğun ki, Carlyle çalışanlarına dinlenebilmeleri için zorunlu izin veriyor" dedi.

De Benedetti, şirketlerin kendilerini yeniden yapılandırma ihtiyacında olacaklarını, böylelikle zamanından önce fırsatları görebileceklerini ve tekliflere veri analizini daha akıllıca kullanarak yanıt verebileceklerini söyleyerek, "Bu durum daha fazla kaynağı elinde bulunduran daha büyük yöneticilerin işine yarayacak. Bugün eğer bir varlığa resmi süreç başladığında bakmaya başlarsanız, kaybedeceksiniz" dedi.