Advertisement

Pandemi döneminde geliri dört katına çıkan Zoom’un kâr oranı 90 kat arttı. 2019 yılının Nisan ayında halka arz eden şirketin bu süreçte hisse senetleri artarak yüzde 450'nin üzerinde bir kazançla, aşı üreticisi Moderna ve Tesla’nın Çinli rakibi Nio gibi yılın en iyi hisse senetleri arasına girerek diğer teknoloji firmalarından pozitif ayrıştı.

FactSet'in verilerine göre, Zoom’un hisselerinin yaklaşık 17 milyar dolar değerinde olduğu kaydedildi.

Daha önce, Cisco'nun 2007'de satın aldığı Webex görüntülü arama yazılımı üzerine çalışan Zoom'un kurucusu Eric Yuan, Kovid-19 salgınından önce de zaten milyarderler arasında yer alıyordu, fakat şu an dünyanın en zengin 100 kişisinden biri olarak anılıyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün küresel çapta pandemi ilan etmesinin ardından yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen, insanlar hala iş yeri, okul, restoran ve stadyum gibi yerlerde bir araya gelemiyor. 2020 yılında bu yerlerde gerçekleşmesi mümkün olmayan toplantıların çoğu online video bağlantılarıyla gerçekleşti. Zoom, bu toplantılara aracılık eden en popüler telefon ve çevrimiçi sohbet hizmetleri sağlayan uygulamalardan biri oldu.

Zoom, dünya genelinde güçlü teknoloji şirketleri tarafından geliştirilen bir yazılım olmamasına rağmen, pandemi sürecinde Cisco, Facebook, Google ve Microsoft gibi dev şirketler Zoom’la arasındaki farkı kapatmaya çalıştı.