Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Petrol, Kovid-19’a karşı geliştirilen aşının ABD’de üç hafta içerisinde piyasada olacağına dair işaretlerle Asya piyasasında eylül ayından beri en yüksek seviyede kazançlarını korudu.

Vadeli kontratlar, New York piyasasında art arda üçüncü haftasını da kazançla kapattıktan sonra varil başına 42 dolar civarında işlem gördü. ABd’nin aşı sürecini hızlandırma programının başkanı Moncef Slaoui, aşı sürecinin büyük ihtimalle 11-12 Aralık gibi başlayacağını söyledi.

İlaç şirketleri koronavirüse karşı ilaç üretmek için hazırlanırken ham petrol Kasım ayında neredeyse yüzde 20 yükseldi. Pfizer ve BioNTech buldukları aşıya acil durum onayı isterken Moderna son denemelerden olumlu sonuçlar alarak acil durum onayını almaya çok yakın olduğunu belirtti.

Piyasalar, salgının atlatılacağına dair beklentilerle birlikte artan koronavirüs vakalarını ve karantina önlemlerini göz ardı ediyor.

Aşı cephesinde sürekli gelişme yaşandığını görebiliriz fakat salgından çıkış Avrupa’da ve ABD’de artan koronavirüs vakaları nedeniyle tam bir mücadele olacaktır. Aşılar salgının yeni dalgalarını durduramayacak. Vanda Insights kurucusu Vandana Hari

Ocak vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, cuma günü yüzde 1.2 yükseldikten sonra Singapur saatiyle 10:21’de yüzde 0.1 düşerek varil başına 42.39 dolardan işlem gördü.

Ocak vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, cuma gününü yüzde 1.7 yukarıda kapattıktan sonra yüzde 0.1 yükselerek varil başına 45.02 dolar seviyesine geldi.