Bloomberg HT Haberler Petrol düşüşünü ikinci güne taşıdı
HABERLER

Petrol düşüşünü ikinci güne taşıdı

  • Petrol, ABD'de aktif petrol sondaj kuyusu sayısındaki düşüşün durmasının ardından kaybını ikinci güne taşıdı (11:10'da güncellendi)

Giriş: 21 Mart 2016, Pazartesi 05:32
Güncelleme: 21 Mart 2016, Pazartesi 11:13

(11:10'da güncellendi)

Petrol, küresel arz fazlası ortamında, ABD'de aktif petrol sondaj kuyusu sayısının son üç ayda ilk kez artış göstermesinin ardından düşüşünü ikinci güne taşıdı ve üç ayın en yükseğinden başladığı düşüşünü daha da genişletti.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Cuma günü yüzde 1.9 düştükten sonra, yüzde 2.1 kadar daha geriledi. Baker Hughes Inc. verilerine göre, aktif petrol kuyusu sayısı geçen hafta bir adet artarak 387'ye çıktı ve geçen yılın sonlarından bu yana ilk kez artış gösterdi. Ekvator Devlet Başkanı Rafael Correra, ülkesinin gelecek ay yapılacak olan OPEC ve OPEC dışı üreticilerin karılacağı toplantıda üretimin kısılmasını teklif edeceğini kaydetti. Enerji şirketleri, MSCI Asya Pasifik endeksi'ndeki düşüşlere öncülük etti.

Melbourne'de IG Ltd. piyasa stratejissti Evan Lucas, "Petrol piyasasının halen aşırı arz durumunda olması ve talebin önceye göre artmış olmasına karşın halen durgun olmasından dolayı, fiyatların 40 doların üzerine çıkmasının ardından bir miktar düzeltme geldi," dedi ve "İkinci çeyrekte 35 dolar civarında bir ortalama muhtemel. Arz tarafının para sıkıntısında olduğu ve harekete geçmek zorunda kalacağına ilişkin işaretler var" şeklinde görüş belirtti.