Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

ABD ham petrolü, Perşembe günkü düşüşün bu haftaki kazanımlarının çoğunu silmesinin ardından varil başına 72 doların altında işlem gördü. Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, Suudi Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Salman'ın spekülatörlerin "dikkat etmesi" yönündeki önceki sözlerinin altını çizerek, grubun Haziran ayında Viyana'da düzenlenen toplantıda muhtemelen daha fazla önlem almayacağını söyledi.

Konuya yakın kaynaklara göre, ABD'de Cumhuriyetçi ve Beyaz Saray müzakerecileri borç limitini yükseltmek için bir anlaşmaya yaklaşıyorlar. Yine de üzerinde anlaşmaya varılan ayrıntılar belirsiz ve nihai anlaşma henüz gerçekleşmedi. Hazine'nin nakit dengesi şu anda 50 milyar doların altına düştü.

En büyük ithalatçı Çin'deki cansız ekonomik toparlanma ve Fed'in agresif parasal sıkılaştırma kampanyası fiyatları baskı altına aldığından, ham petrol bu yıl yüzde 10'dan fazla düştü. Yatırımcıların önümüzdeki iki toplantıda başka bir çeyrek puanlık artışı fiyatlandırmasıyla ABD'de daha fazla oran artışı bekleniyor olabilir.

Aracı kurum Vanir Global Markets Pte'nin genel müdürü James Whistler, Moskova'dan gelen açıklamalara atıfta bulunarak, "Petrol, OPEC'in üretimi daha fazla kısma konusundaki isteksizliği nedeniyle son kazanımlarını kaybetti. Piyasalara temkinli hava hakim olduğundan, işlerin buradan biraz daha yumuşadığını görüyoruz" dedi.