Bloomberg HT Enerji Petrol Suudi Arabistan'ın ihracat kısma vaatiyle yükseldi
ENERJİ

Petrol Suudi Arabistan'ın ihracat kısma vaatiyle yükseldi

  • Petrol fiyatları, Suudi Arabistan'ın Ağustos ayındaki ihracatlarda derin kısıtlamalara gideceğini bildirmesiyle yükselişe geçti (16:24'te güncellendi)

Giriş: 24 Temmuz 2017, Pazartesi 06:26
Güncelleme: 25 Temmuz 2017, Salı 07:50

(16:24'te güncellendi)

Petrol, Suudi Arabistan'ın Ağustos ayında yapacağı ham petrol ihracatında derin kısıtlamalara gideceği ve diğer üreticilerden gelen arz kısıtlamalarıyla daha uyumlu olmayı teşvik edeceği açıklamalarıyla yükseldi.

Petrol vadelileri, New York'ta yüzde 1.2 kadar yükseldi. OPEC'in en büyük üreticisi olan Suudi Arabistan'ın Enerji ve Sanayi Bakanı Khalid Al-Falid, ihracatın ağustosta günlük 6.6 milyon varile kısılacağını belirtti ve ihracatın finans piyasaları için önemli bir ölçü olduğunu kaydederek üretim kısıtlamalarında uyumu gözleyen teknik bir komitenin artık ihracat verisi üzerinde de çalışacağını sözlerine ekledi.

Petrol, artan küresel arzın Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve aralarında Rusya'nın da olduğu ortaklarının üretim kısıntılarının etkilerini gide bu durum receği endişeleri ile ayı piyasasında kalmaya devam ediyor. JPMorgan Chse & Co.'ya göre, bazı üyelerin üretim kısıntılarına uymayacağını açıklamasının ardınan domino etkisi riski ile birlikte, OPEC muhtemelen yıl sonuna doğru üretim kısıntısı taahhüdüne daha az uyacak.