Advertisement

ABD ile Çin arasındaki son gerginliğin ardından ve ABD'li kanun yapıcıların federal harcama anlaşmasına karar verememiş olmasının etkisiyle çoğu Asya hisse senedi ABD ve Avrupa vadelileriyle birlikte düştü. Dolar önemli paralar karşısında yükseldi.

Asya Pasifik bölgesinde hisse senetleri düşerken hacimler son dönemdeki ortalamanın altında kaldı. Reuters'ın ABD'nin birçok Çinli şirketi kara listeye almaya hazırlandığı yönündeki haberinin ardından algı bozuldu. S&P 500 Endeks vadelileri, endeksin rekor seviyede kapatmasının ardından geri çekildi. ABD'de iki partili teşvik anlaşması Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell'a göre "eli kulağında görünüyor", ancak Kongre'den geçmesi için hafta sonu üzerinde çalışılması gerekecek.

ABD'de haftalık açıklanan işsizlik haklarından yararlanma başvuruları dün beklenmedik ölçüde yüksek geldi. ABD Hazine tahvillerinin faizi düştü.

Yen, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) ana para politikasını koruması ve virüs programını altı ay daha uzatmasının ardından düştü. Petrol Şubat'tan bu yana görülen en yüksek seviyesinden geriledi. Bitcoin ilk kez 23 bin doları aştı. Sterlin Brexit müzakerelerinde her iki tarafın da anlaşma imzalanmasına ilişkin beklentileri düşürmesinin ardından değer kaybetti.

Pandemi yardımı için zaman ilerlerken Washington'daki liderler üzerindeki baskı giderek artırıyor. ABD'de virüs vakaları ve can kayıpları rekorlar kırmaya devam ediyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile temas eden Avrupalı liderler, Fransız liderin Kovid-19 testinin pozitif çıkması sonrasında karantina gidiyorlar. Pfizer ve ABD'li regülatörler nadir görülen alerjik reaksiyonlardan dolayı şirketin aşısına ilişkin bilgileri revize ediyor.