Advertisement
HABERLER ABONE OL

Piyasalarda, Jerome Powell'ın yaptığı konuşmada, hazine getirilerindeki son artışa karşı daha güçlü bir duruş sergilemediği algısıyla sert dalgalanmalar yaşanırken ABD 10 yıllık tahvil faizleri yeniden yükselişe geçti, endekslerde sert düşüşler yaşandı.

S&P 500 Endeksi yüzde 1.91 düşüşle 2021'deki kazançlarını silerken, Nasdaq Endeksi yüzde 2.72 kayıpla 12.711 puan seviyesine geriledi. Dow Jones endeksi de yüzde 1.84 düşüşle TSİ 22:36'da 30.695 puan seviyesinden işlem görüyor.

ABD 10 yıllık tahvil faizleri ise Powell'ın "Piyasalardaki düzensiz koşullar endişe duymak için bir sebep" açıklaması sonrasında 1.55 seviyesine yükseldi. 10 yıllık tahvil faizleri geçen hafta 1,6 seviyesine yükselmiş, sonrasında Borsalar sert düşerken, gelişen ülke varlıklarında sert satışlar görülmüştü.

Bleakley Danışma Grubu'nun baş yatırım sorumlusu Peter Boockvar, "Fed kendisini zor bir duruma soktu ve bunun tek çıkış yolu, enflasyonun daha fazla yükselmemesi ve yüzde 2 hedefinin altında kalmasıdır. Yine para politikasının kontrolünü Fed'den alan bir piyasa görüyoruz. 10 yıllık tahvil faizleri şu anda artıyor çünkü Powell yine çok güvercin. Daha yüksek enflasyon beklentileri karşısında ne kadar çok güvercin olurlarsa, o kadar fazla finansal sıkılaşma göreceğiz" yorumunu yaptı.