Advertisement

Asya hisse senetleri,  ABD piyasalarında devam eden rallinin şirket karlarına ilişkin iyimserliği güçlendirmesi ile birlikte değer kazandı.

Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.5 yükselerek Tokyo saati ile 09:31'de 430.03 seviyesine çıktı. Japonya piyasaları tatil nedeniyle bugün kapalı. ABD hisse senetlerindeki ralli devam ederken, Dow Jones Endeksi ilk kez 19,000 seviyesini aştı. Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.4 yükseldi. Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.2 ve Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.8 tırmandı. Enerji hisseleri, OPEC komitesinin İran ve Irak'ın üretim seviyeleri konusunda anlaşmaya varamaması ve bunun sonucu üretim anlaşması konusundaki beklentilerin zayıflaması ile birlikte petrol fiyatlarının dalgalanması sonucu geri çekildi.

Asya hisse senetleri bu hafta, Donald Trump'ın başkanlık seçimini kazanmasının ardından, yeni başkanın vergileri düşürme ve mali harcamaları artırma vaatlerinin dünyanın en büyük ekonomisinde şirket karlarını artıracağı ve küresel büyümeyi destekleyeceği iyimserliğini güçlendirmesi sonucu yükseldi. Ancak, Fed'in yakın zamanda faiz artırımına gideceği beklentilerinin gelişen piyasa varlıklarından çıkışları hızlandırması nedeniyle, Asya hisseleri halen bu ay eksi bölgede.

Sydney'de CMC Markets baş piyasa stratejisti Michael McCarthy, "Uluslararası piyasalarda, özellikle Avrupa ve ABD piyasalarındaki güçlü seyri not edeceğim. Pozitif bölgede kapanışlar görüyoruz. Ancak ivme hafifçe yavaşlıyor göründü," dedi ve "Olağanüstü bir şey beklemiyorum. Bölgede yukarı ile yatay arası bir seyir olur" şeklinde görüş bildirdi.