Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, hisse senetlerinin Başkan Donald Trump'ın ekonomik gündemini uygulayabilmeisine ilişkin endişelerle gelen satışların ardından yükselmesi ve yatırımcılaırn dikkatlerini Fed yetkililerinin faiz görünümüne ilişkin açıklamalarına çevirmesi ile birlikte bir ayın en yüksek seviyesi yakınından tutundu.

Spot altın , Pazartesi günü ons başına 1,254.86 dolar ile 24 Şubat'tan bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirmesinin ardından fazla değişmeyerek Singapur saatiile 09:26'da 1,254.85 dolara geldi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Pazartesi günü yüzde 0.4 düştükten sonra yatay seyretti.

ABD'de Cuma günü sağlık hizmetleri yasa tasarısının oylanmasının ertelenmesinin ardından küresel hisse hisse senetlrine satış gelmesinin ardından, Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500), seans içinde düşüş gösterdikten sonra kayıplarının büyük bölümünü geri aldı.

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, enflasyon ve kamu harcamalarına ilişkin belirsizliğin sürmesinden dolayı, bu yıl ABD ekonomisi için iki faiz artırımının yeterli bir sıkılaştırma miktarı olduğunu kaydetti.

Singapur'da IG Asia piyasa stratejisti Jingyi Pan, "Fiyatlar, doların bugün yatay seyretmesi ile birlikte destek buldu," dedi ve "Evans, belirsizliğin sürmesi ile birlikte iki faiz artırımının uygun dozolduğunu söyleyerek güvercin duruşa sahip yetkililere katıldı" şeklinde görüş bildirdi.

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Fed'in enflasyon hedefikonusunda ilerleme gösterdiğini belirtti.

Çin'deŞanghay Altın Borsası'nda işlem gören yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı değişmeyerek 280.60 yuanda kaldı.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, Haziran vadeli altın kontratları yüzde 0.2 düşerek gram başına 281.45 yuana inerken, Haziran vadeli gümüş yüzde 0.1 yükselerek kilogram başına 4,206 yuana ulaştı.

Spot gümüş yüzde 0.4 düşerken, platin yüzde 0.1 ve palladyum yüzde 0.7 değer kaybetti.