Advertisement

Çin'de finansal piyasalar yeni yıla güçlü bir giriş yaptı. MSCI China Endeks, 12 aylık yükselişini 2018'e taşırken, yuan yaklaşık dört ayın en yüksek seviyesine tırmandı.

Hong Kong'da işlem gören Çin hisse senetleri göstergesi, Hong Kong saatiyle 11:50'de yüzde 1.8 yükseldi. Gayrimenkul geliştiricileri endekste en fazla yükselen ilk beş şirket oldu. Sunny Optical Technology Group Co., teknoloji hisselerindeki yükselişe öncülük etti.

Yuan, dolar karşısında Eylül ayından bu yana ilk kez 6.5 seviyesinin altına indi.10 yıllık hazine tahvillerinin faizi 2 baz puan azalarak yüzde 3.88 seviyesine geriledi.

MSCI Çin Endeksi 2017'De yüzde 52 yükseldi. Emlak sektörü ve teknoloji şirketleri gösterge endeksin yükselişine öncülük etti. Yuan, aşağı yönlü tahminlere karşın dolar karşısında neredeyse yüzde 7 yükseldi. Çin'de işlem gören hisse senetleri ise daha az güçlü bir yıl geçirdi; Çin'de kaldıraç azaltma kampanyasının küçük sermayeli şirketler üzerinde baskı oluşturmasıyla birlikte Shanghai Bileşik Endeksi yüzde 6.6 arttı.

First Shanghai Securities Ltd. stratejisti Linus Yip, “Yatırımcılar hala çok olumlu. Ortak beklenti Hong Kong hisselerinin bu yıl yüzde 10'dan fazla yükseleceği yönünde.” dedi.