Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, Fed Başkanı Jerome Powell'ın politika yapıcıların kademeli faiz artırımına bağlı kalacaklarını işaret etmesinin ardından kazançlarını korudu.

Spot altın, Cuma günü yüzde 1.7 artarak Mayıs 2017'den bu yana en güçlü kazancını gerçekleştirmesinin ardından yüzde 0.1 daha değer kazandı ve Singapur saati ile 12:13'te ons başına 1,206.83 dolara ulaştı.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Cuma günkü yüzde 0.5'lik düşüşün ardından yüzde 0.1 daha geriledi.

Fed'in Wyoming eyaletinin Jackson Hole kasabasında düzenlenen bir sempozyuma katılan Powell, burada "Değişen Ekonomide Para Politikası" başlıklı bir konuşma yaptı.

Powell, konuşmasında, Fed'in faiz artışlarına kademeli olarak devam edeceğini söyledi. 

Oanda Corp. Asya Pasifik işlem müdürü Stephen Innes, "Zayıf dolar, Fed Başkanı Powell'ın Fed'in kademeli faiz artırımlarına devam edeceğini işaret etmesinin ardından altına hoş bir destek sağladı," dedi ve Powell'ın konuşmasını "hafif güvercin" olarak tanımladı.

Innes, "Altının yükselişi, son birkaç haftadır artmakta olan ve birkaç kez zarar kesme satışlarını tetikleyen kısa pozisyonlar dikkate alındığında, poziyon almayla da ilgili olabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden:

Spot gümüş yüzde 0.1 yükselerek ons başına 14.8396 dolara çıktı.

Platin yüzde 0.1 değer kazanarak ons başına 792 dolara ulaştı.

Palladyum yüzde 0.3 primle ons başına 939.01 dolara yükseldi.