Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Doların 10 önemli piyasa paraları karşısındaki değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi, teknik sinyallere göre yıla zayıf bir başlangıç yapmasının ardından 2018 zirvelerine dönebilir.

Gösterge endeks Salı günkü işlemlerde ardı ardına dokuzuncu kez yükselerek üç yılın en uzun yükseliş serisini gerçekleştirdi. Bir miktar kar realizasyonu söz konusu olabilir; bununla birlikte Pazartesi günü 55 günlük hareketli ortalamasının üzerinde kapatması son dönemdeki yükselişin sürebileceğini gösteriyor.

Doların bu ayki fiyat hareketi Ocak'taki zayıflamasının Nisan'dan bu yana olan yukarı yönlü trendinin sağlıklı bir düzeltmesi olduğunu işaret ediyor.

Doların 233 günlük hareketli ortalama desteğinden sıçraması, Şubat 2018'den bu yana olan 1-5 Elliot Dalgası'nın ABC düzeltmesinin tamamlandığını gösteriyor.

Bloomberg'ün korku-iştah indikatörü fiyat hareketinde boğaların güçlü kontrol sahibi olduğunu gösteriyor.

Dokuz günlük RSI göstergesi dolardaki fiyat hareketinin aşırı alım bölgesinde olduğunu işaret ediyor. Buna karşın MACD ve Emtia Kanal Endeksi'ne göre ufukta dönüş görünmediği için kazançlarını artırması için hala alan bulunuyor.

Bloomberg News