Advertisement
HABERLER ABONE OL

Euro Bölgesi ekonomisinde toparlanma yenilenen ticaret kısıtamaları ve koronavirüs vaka sayılarındaki artış sebebiyle Ağusos ayında beklenmedik bir şekilde hız kaybetti.

Keskin gerileme resesyonun rahat ve sorunsuz bir şekilde düzlüğe çıkmayacağına işaret etti ve V tipi toparlanmaya yönelik umutları da azalttı.

Enfeksiyon sayılarında ciddi artışlar kaydedilirken ekonomik endişeler hükümetleri sıkı karantina kuralları uygulamaktan alıkoyuyor.

IHS Markit tarafından Cuma günü açıklanan verilere göre, özel sektörün bileşik Satın Alma Yöneticileri Endeksi, Temmuz'daki 54.9'luk seviyesinden 51.6'ya geriledi.

İmalat göstergesi değişiklik göstermedi, fakat hizmet durgunluğa işaret eden 50.1 seviyesinde gerçekleşti.

Almanya'da toparlanma Ağustos ayında yeni vaka sayılarındaki artışlar ile hız kaybederek ekonominin kırılganlığına işaret etti

Ülkede hizmet sektörü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) koronavirüs enfeksiyonlarındaki artışın yeni seyahat kısıtlamalarını tetiklemesi ve yurt içinde istihdam talebinin düşmesi ile ile sert geriledi.

İmalat tarafında ise yurt içinde ve yurt dışında toparlanma devam etti.

Ülkede bileşik satın alma yöneticileri endeksi, Temmuz'daki 55.3 seviyesinden 53.7'ye geriledi.

Fransa'da toparlanma imalattaki gerileme ile tehlikeye girdi

Fransa'da imalat iki aylık toparlanmanın ardından Ağustos ayında beklenmedik bir daralma kaydetti ve ülkenin daha fazla teşviğe ihtiyacı olup olmadığına yönelik soruları gündeme getirdi.

Satın alma yöneticileri endeksi, eşik 50 seviyesinin altında kalarak 53 seviyesindeki medyan beklentilerin altında kaldı ve 49 düzeyinde gerçekleşti.