Portföy Yönetimi sektörünün yönettiği büyüklük GSYH'nin %21 üzerinde
-
Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği'nin (TKYD) düzenlediği 5. Portföy Yönetimi Zirvesi'nin açılışında konuşan TKYD Başkanı G.Yaman Akgün, portföy yönetimi sektörünün yönettiği varlık büyüklüğünün Ekim 2025 itibarı ile 11 trilyon TL'yi aşarak Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYH)yüzde 21,4'üne ulaştığını ve 2025 yılı yıldızının yatırım fonları olduğunu belirtti.
-
Akgün, son yıllarda yaşanan hızlı büyüme ile gelişmiş ülke ekonomilerine istikrarlı bir şekilde yaklaştıklarını söyledi.
Kurumsal yatırımcılar ve sermaye piyasalarının temsilcileri, Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) tarafından beşincisi düzenlenen “TKYD 5. Portföy Yönetimi Zirvesi”nde bir araya geldi.
Swissôtel The Bosphorus, İstanbul’da, 05 Aralık Cuma günü düzenlenen zirveye; Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, Türkiye Varlık Fonu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mahmut Kayacık, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Başkanı (TSPB) Pamir Karagöz’ün yanı sıra, çok sayıda sektör temsilcisi katılım gösterdi. Zirve, yatırım fonlarının geleceğine ve teknolojik gelişmelere ilişkin önemli analiz ve öngörülerin de yapıldığı 5 ayrı panele ev sahipliği yaptı.
“Portföy yönetimi sektörünün yönettiği varlıklar 2025'te hızlı büyüme gerçekleştirerek yaklaşık 11,2 trilyon TL ile GSYH’nin %21,4’üne ulaştı.”
Zirvenin açış konuşmasını yapan TKYD Başkanı G. Yaman Akgün, zirvede sektörün mevcut durumunu değerlendirmek için değil, aynı zamanda geleceğin finansal ekosisteminin şekillenmesine birlikte katkı sağlamak için toplandıklarını söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti: “Portföy yönetimi, küresel ekonominin belirsizliklerle çevrili olduğu bir dönemde hiç olmadığı kadar kritik bir rol üstleniyor. Sermaye piyasalarının derinleşmesi, yatırımcı güveninin artması ve sürdürülebilir büyüme hedeflerinin gerçeğe dönüşmesi; ancak güçlü bir portföy yönetimi sektörünün varlığıyla mümkün olabilir.”