Advertisement
HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Rivian, otomotiv pazarında artan rekabet şartları, emtia ve üretim maliyetlerinde artış nedeniyle 1 yıl içerisinde ikinci kez iş gücünde azaltıma gidiyor. Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında yaklaşık 14.000 kişilik iş gücünün yüzde 6'sı ile yolları ayıran şirket yine iş gücünün yüzde 6’sını azaltacak.

Şirket sözcüsünün yaptığı açıklamada, işten çıkarmaların şirketin Illinois'deki fabrikasındaki üretimi etkilemeyeceği belirtildi. İş gücü kesintisiyle, Tesla ile diğer otomobil üreticilerinin fiyatlandırma baskısı arasında Rivian'ın operasyonel maliyetlerini düşürmesi hedefleniyor.

Rivian kurucusu Robert Scaringe "Uzun vadede, gelecek için doğru ürün, hizmet ve teknoloji setine sahip olduğumuzdan emin olurken, kaynaklarımızı kârlılığa odaklamalıyız. 2022'de ürün portföyümüze odaklanmak ve daha düşük maliyetli bir yapı oluşturmak için adımlar attık. Kârlılığa giden yolda işletme verimliliğimizi geliştirmeye devam etmek temel bir hedeftir ve yatırımlarımızı ve kaynaklarımızı işimizin en yüksek etkiye sahip bölümlerine yoğunlaştırmamızı gerektirir.” açıklamasını yaptı.

Sektördeki en yüksek kâr marjlarından birine sahip elektrikli otomobillerde satış lideri Tesla, sadece birkaç ay içerisinde dört kez araç fiyatlarında indirim yapıp, müşterilerine kredi teklifleri sundu. Tesla, ardı ardına yaptığı indirimlerle elektrikli otomobil dünyasında fiyat savaşlarını başlattı.