Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Konuyla ilgili bilgi sahibi kaynakların aktardıklarına göre, Rusya, yeni koronavirüs mutasyonunun endişelere rağmen gelecek ay yapılacak olan OPEC+ toplantısında petrol üretimini artırmayı destekleme niyetinde.

İsmini paylaşmak istemeyen yetkililerin aktardıklarına göre, Rusya Şubat ayında OPEC+’ın üretim kapasitesini 500 bin varil artırmanın gerekli olduğunu düşünüyor.

Üretim artırımının yürürlüğe girmesi için diğer üyelerinde bu kararı onaylaması gerekiyor. İngiltere yeni çıkan koronavirüs mutasyonu haberlerinden sonraysa Brent petrol varil başına 50 doların altına inmiş durumda.

Avrupa, Asya ve Orta Doğu’daki bazı ülkelerin seyahat kısıtlaması uygulamaya başlamasıyla birlikte küresel petrol talebindeki toparlanmaya dair endişeler artış gösterdi.

OPEC+’ın lideri olan Suudi Arabistan’ın ise üretim artırımıyla ilgili ne düşüncede olduğu şu an için bilinmiyor. Aralıkta’ki görüşmelerde Suudi Petrol Bakanı Abdülaziz bin Salman şu an yürürlükte olan üretim kesintilerinin ilk çeyrek boyunca devam etmesi gerektiğini savunmuş, isteksiz bir şekilde üretim artırımlarını onaylamıştı.