Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD'de gösterge endeks, New York'ta saat 09:40 itibarıyla yüzde 0,3 yükselerek Ekim ayında gördüğü en düşük seviyeden yüzde 20'lik yükselişle boğa piyasasına girmeye hazırlandı.

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 endeksi yüzde 0,3 yükseldi.

Apple, yaklaşık on yıldaki en büyük yeni ürün lansmanı karma gerçeklik kulaklığını piyasaya sürmesinden hemen önce, daha önceki kapanış rekorunu kırma yolunda ilerliyor.

Traderların Fed’in faiz artırma döngüsünde bir duraklamaya gideceği beklentisi ile ABD hisse senedi piyasaları bu yıl ralli yaptı.

CFRA Research Baş Yatırım stratejisti Sam Stovall bir notta, "Yaklaşan FOMC kararı, endeksin yüzde 20 yükselmesi için ihtiyaç duyduğu kıvılcımı sağlayabilir. Fed, 1989'dan bu yana 16 kez ya faiz artırımına ara verdi ya da faiz sıkılaştırma döngüsünü tamamen sonlandırdı. Bu dönemde S&P 500, bir sonraki FOMC toplantısına kadar ortalama yüzde 3,6 yükseldi.

Bu nedenle, Fed'in Haziran'da faiz artırımını atlaması durumunda tarih böyle bir artışa işaret ediyor, ancak piyasanın daha fazla yukarı yönlü potansiyele sahip olduğunu garanti etmiyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, ABD'deki herhangi bir ekonomik yavaşlamanın ılımlı olacağına dair beklentiler ve AI'daki gelişmelere ilişkin iyimserlik de kazanımları artırdı.