Advertisement
HABERLER ABONE OL

Sabancı holding üçüncü çeyrekte 1,612 milyon TL net kâr açıklayarak 1,150 milyon TL olan piyasa beklentisinin üzerine çıktı. Oyak Yatırım’ın araştırma raporuna göre, Akbank, Brisa, Çimsa, Teknosa ve Enerjisa’nın beklenenden iyi kâr açıklaması pozitif sapmada etkili oldu.

Sabancı Holding üçüncü çeyrekte satışlarını yıllık yüzde 4 artırarak 15.2 milyar TL’ye çıkarırken brüt kârını yüzde 36 artırarak 5,7 milyar TL olarak açıkladı.

Oyak’ın raporuna göre, net kârın bu kadar yüksek gelmesinde kur farkı gelirleri ve tüm ana iş segmentlerindeki kârlılığın artması önemli rol oynadı. Şirket geçen sene üçüncü çeyreği 1.6 milyar TL nakit pozisyon ile tamamlarken bu seneki üçüncü çeyreği 1.8 milyar TL solo net nakit pozisyonu ile tamamladı.

İş Yatırım da açıklanan net kârı olumlu karşılarken holdingin yüzde 90’ından fazlasını oluşturan halka açık iştiraklerin sonuçlarının daha önce açıklanmış olmasından dolayı bilanço sonuçlarının piyasaya sürpriz bir etkide bulunmayacağına değiniyor. İş Yatırım bilançonun açıklanmasından sonra ‘al’ tavsiyesini koruduklarını belirtti.

Holdingin üçüncü çeyrekteki finans dışı satış gelirlerinin bir önceki yıla göre yüzde 29 artış gösterdiğinin altını çizen Deniz Yatırım, segment bazındaki kârlılık artışının sonuçlara olumlu etki sağladığını belirtiyor.