Advertisement
HABERLER ABONE OL

Aydem Holding yenilenebilir enerji biriminin halka arzına hazırlanıyor.

Bloomberg'e konuşan konuya yakın kaynaklara göre halka arzda Aydem Yenilenebilir Enerji 1,5 milyar dolara kadar değerlemeye ulaşabilir.

Eski ismiyle Bereket Enerji olarak bilinen Aydem Yenilenebilir Enerji, kaynaklara göre koronavirüs salgını sebebiyle ertelediği halka arz planını 2021’in ilk çeyreğinde gerçekleştirmek hedefiyle yeniden canlandırdı.

Bloomberg'e konuşan kaynaklar geçtiğimiz yıl Türk bankalarla en büyük ikinci yapılandırmaya imza atan Denizli merkezli Aydem Holding’in halka arzdan 300 milyon dolar gelir beklediğini söyledi.

Halka arz planının gerçekleşmesi kaynaklara göre planlanan zamandaki piyasa iştahına bağlı olabilir. Aydem Holding, konuya ilişkin yorum yapmadı.

Aydem halka arzda talep toplayıcılar için Goldman Sachs Group Inc., JPMorgan Chase & Co. ve Citigroup Inc. ile birlikte dört Türk yatırım bankasını yetkilendirmişti.

Eğer halka arz gerçekleşirse bu, Şok Marketler’in 2017 ortasındaki 595 milyon dolarlık halka arzı sonrası gerçekleşen en büyük halka arz olabilir. Bu yıl Borsa İstanbul’da sadece 57,3 milyon dolar büyüklüğünde halka arz gerçekleşti. 2019 yılında ise bu rakam 40,7 milyon dolarla sınırlı kalmıştı. Büyük halka arzların gerçekleştiği 2017’de 1,83 milyar dolarlık büyüklük yakalanmıştı.

Aydem Enerji geçtiğimiz yıl 5 milyar dolarlık kredisini yapılandırmıştı. Konuya yakın kaynakların geçen ay bildirdiğine göre şirket bankalarla daha önce yapılandırılan borcun faizinin indirilmesi için görüşmeler yürütüyor.