Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, Joe Biden ABD’nin bir sonraki Başkanı olmaya doğru ilerlerken Cumhuriyetçilerin Senato’da çoğunluğu koruyacağına dair beklentilerle, ons başına 1,925 doların üzerine çıktı.

AP sonuçlarına göre Biden 264 delegeye ulaştı. Trump ise hala 214 delegeye sahip.

Başkan Donald Trump’ın ekibi oy sayımlarının iki eyalette durdurulması için şu an yasal bir mücadele veriyor. Bazı anahtar eyaletlerdeyse başkanlık yarışının sonucunun açıklanması günler ya da haftalar sürebilir.

Altın fiyatları, Demokratların mavi dalga ile birlikte gelememesinden ve mali teşvik paketine dair endişelerle, Çarşamba günü dalgalı bir seyir izledi.

Seçim sonuçları büyük ihtimalle Fed üzerinde daha fazla önlem alınması için baskı oluşturacak fakat politika yapıcıların buna rağmen Perşembe günü bitecek toplantılarını ertelemeleri beklenmiyor.

BMO Capital Markets türev metal piyasaları müdürü Tai Wong, “Piyasalar Biden’ın başkanlığına ve Senato’da Cumhuriyetçilerin çoğunluğunu korumasına hazırlanıyor, böylece önümüzdeki iki yıl boyunca etkili politika hamleleri görülmeyebilir. Büyük bir mali teşvik paketinin olmayacağı ihtimali de ABD Hazine tahvillerinde sert bir ralliye neden olurken altını kendi fiyat aralığının tam ortasında konumlandırdı.”

Spot altın, Çarşamba günü yüzde 1.39 yükselerek ons başına 1,928.62 dolar seviyesinden işlem gördü. Gümüş yüzde 3'ten fazla yükselirken platinum yüzde 1.6, paladyum ise yüzde 2.3 yükseliş kaydetti. Bloomberg Dolar Spot Endeksi gün içerisinde yüzde 0.86 düşüş yaşadı.