Advertisement

Elektrik 4.0 sayfası Schneider Electric Türkiye’nin destekleriyle hazırlanmaktadır.

ELEKTRİK 4.0 ABONE OL

Elektrik 4.0’ın bu haftaki konuğu SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan oldu.

İş dünyasında dönüşüm süreçlerinin konuşulduğu programda Candan “Bir tarafta Kovid’in etkisiyle tedarik zincirinde birtakım ara mamullerde ciddi bulunma, yok satma olayları baş göstermeye başladı, bir taraftan da buradaki ticaret ağlarını oluşturan dünyadaki önemli noktalarda farklı krizler (Süveyş kanalındaki bir geminin dünya ticaretini durdurması) yaşanması böyle bir dalgayı üst üste bindirdi. Kurumlar; uçtan uca her türlü operasyonlarını esnek, anlık olaylara karşı hızlı reaksiyon gösterebilir halde tutmadıkları her gün, bu konularda risk alıyorlar. Bugün kararlarını anlık alabilen kurumlarla anlık alamayan kurumlar arasında ciddi farklılıklar oluşmaya başladı” şeklinde konuştu.

SAP olarak, 240 milyondan daha fazla bulut çözümüyle yüzlerin üzerindeki bulut başlığıyla kurumların dertlerine derman olmaya çalıştıklarını ifade eden Candan, “ Dow Jones sürdürülebilirlik endeksinde, en tepede olan 100 kurumun 98 tanesi SAP çözümlerini çok uzun yıllardır kullanan kurumlar. Ölçemediğiniz şeyi iyileştirmeniz mümkün değil” dedi.

Zamanla değişimin artış hızının artacağını söyleyen Candan “Üretim tesisinde oluşan en ufak hareketten, yönetim kurulu odasındaki sunumunun yapıldığı ekrana kadar her şeyin birbirine entegre bir zincir olarak korunması ve idare ettirilmesi gerekir” dedi.

Candan “ Coğrafyamız değişikliğe gelişmiş pazarlardan önde koşuyor” dedi.