BAE'nin en büyük rafinerisi operasyonlarını durdurdu
-
Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Ruwais sanayi bölgesinde bulunan en büyük petrol rafinerisi, insansız hava aracı saldırısından sonra çıkan yangın nedeniyle operasyonlarını durdurdu.
Bloomberg News'in kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Abu Dhabi Ulusal Petrol Şirketi'nin (Adnoc) tesisteki hasarı değerlendirdiği bildirildi. Ruwais rafinerisinin günde 922 bin varil petrol işlediği kaydedildi.
ABD ve İsrail'in İran'a saldırısı sonrası Orta Doğu'da patlak veren çatışmalar, Basra Körfezi genelinde enerji varlıklarında bir dizi aksamalara yol açtı. Suudi Arabistan geçen hafta en büyük rafinerisini kapatırken, Katar da insansız hava aracı saldırılarının ardından dünyanın en büyük LNG ihracat tesisini kapattı.
Adnoc konuyla ilgili henüz açıklama yapmadı.
Abu Dabi Medya Ofisi'ne göre, BAE, erken saatlerde Ruwais sanayi bölgesindeki bir tesiste insansız hava aracı saldırısının ardından çıkan yangınla mücadele ettiğini açıklamıştı. Bölgede ayrıca bir gübre fabrikası, kimya tesisleri ve bir enerji santrali bulunuyor. Yakınlarda büyük bir petrol ihracat tesisi de yer alıyor.