Advertisement
HABERLER ABONE OL

Enerji devi Royal Dutch Shell geçen ayki mahkeme kararıyla temiz enerjiye geçiş adımları kapsamında karbon emisyonunu azaltma sürecini hızlandıracak. Mahkeme Shell’in 2030 yılına kadar emisyonları yüzde 45 azaltması yönünde karar vermişti.

CEO Ben Van Beurden Linkedin’den yaptığı açıklamada mahkeme kararının hızla uygulanacağını ve emisyonları azaltmanın kârlı yolunu bulacaklarını söyledi. Beurden “bu karar, değişiklik anlamına gelmiyor. Emisyonları daha fazla azaltmanın yolunu bulacağız. Bu, önümüzdeki yıllarda daha cesur adımlar atmamız anlamına geliyor” ifadesini kullandı.

Petrol ve enerji devleri emisyonları azaltmak ve temiz enerji kaynaklarına yatırımlarını artırmak konusunda baskı altında.

Shell hissedarlarının çoğu temiz enerjiye geçiş sürecini destekliyor. Mayıs ayındaki yıllık toplantıda Shell, enerji planları için yatırımcıların yüzde 89’unun desteğini almıştı.

Beurden temiz enerji yatırımlarının hızlanacağını ancak petrol ve gaz satışlarının uzun süre daha devam ederek şirketin finansal gücünü koruyacağını belirtti.