Advertisement
HABERLER ABONE OL

SPK (Sermaye Piyasası Kurulu), Aydem Enerji Yatırımları A.Ş.’nin ve Galata Wind Enerji A.Ş.’nin halka arzına onay verdi.

Buna göre Aydem Enerji Yatırımları A.Ş.’nin pay başına satış fiyatı 8,50 TL ve 9,90 aralığı olarak belirlenirken Galata Wind Enerji A.Ş.’nin pay başına satış fiyatı ise 5,06 TL olarak belirlendi.

Şubat ayında halka arz için SPK'ya başvuran Aydem Enerji Yatırımları A.Ş.’nin halka arzında konsorsiyum liderliğini Garanti Yatırım, İş Yatırım, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ile Yapı Kredi Yatırım üstlenirken Halk Yatırım, Vakıf Yatırım ve Ziraat Yatırım ise süreçte eş liderler olarak görev alacak.

Galata Wind Enerji A.Ş. ise halka arz için Mart ayında başvuruda bulunmuş, konuyla ilgili olarak Galata Doğan Holding'ten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada bağlı ortaklığı Galata Wind'in halka arzı için 4 Mart tarihi itibariyle Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuru yapıldığı belirtildi. Açıklamada "Bu kapsamda gerekli izinlerin alınması amacıyla ayrıca Borsa İstanbul A.Ş. ve Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. başvuruları da yapılmaktadır." ifadelerine yer verilmişti.