Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Stevens 3 yıl daha RBA başkanı

Stevens 3 yıl daha RBA başkanı

  • Avustralya'nın para politikasının dümenindeki merkez bankası başkanı Stevens'ın görev süresi 3 yıl daha uzatıldı

Giriş: 03 Nisan 2013, Çarşamba 06:47
Güncelleme: 04 Nisan 2013, Perşembe 09:16

Seçimlere 5 ay kala ekonomideki istikrarı korumaya çalışan Pasifik ülkesi Avustralya'nın hazine bakanı Wayne Swan, ülkenin merkez bankası başkanı Glenn Stevens'ın görev süresini uzattı.

Genel seçimlerin 3 gün sonrasında 7 yıllık görev süresi sonlanacak olan Stevens'ın başkanlığı 3 yıl daha uzatıldı. Swan, bankanın 5 yıllık yönetim kurulunda Jillian Broadbent'in yerine 7 Mayıs'ta Kathyrin Fagg'i atamıştı.

GSBC Holdings Plc baş Avustralya ekonomisti Paul Bloxham, merkez bankası başkanının değişecek olmasının, piyasalar üzerinde olumsuz etki yaratabilecek bir belirsizlik olabileceğine dikkat çekerek, Stevens'ın görev döneminin uzatılmasının bu belirsizliği ortadan kaldırdığını söyledi. Bloxham, Stevens'ın küresel bakımdan güçlü bir merkez bankası olarak algılandığını belirtti.

Maden sektörünün Çin'den gelen taleplerin etkisiyle tırmanırken, imalat ve perakende sektörlerinin yerel para birimindeki güçlenmenin altında ezildiği çift kademeli Avustralya ekonomisinde denge sağlamaya çalışıyor. Merkez bankası başkanlığına 2006'da getirilmesinden bu yana Stevens, ülkenin 21 yılını resesyona girmeden tamamlamasına da yardımcı oldu.

Glenn'in Avustralya ekonomisinin performansı ve finansal istikrara verdiği katkının çok büyük olduğunu belirten Swan, RBA başkanının, küresel çapta "işinin ehli" olarak görüldüğüne dikkat çekti.