Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, Ataşehir’deki İstanbul Finans Merkezi’nde banka yöneticileriyle bir araya geldi.

TCMB Başkanı Erkan, toplantı sonrası Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar ile yaptığı ortak açıklamada, fiyat istikrarına vurgu yaptı. Erkan konuşmasında şunları söyledi:

"Bankacılık sektörüyle bir araya geldik, çok verimli bir görüşme oldu. Bize sorunlarını ve makro ihtiyati çerçeveyi sadeleştirme sürecindeki taleplerini ilettiler. Şundan eminim ki, hükümetimizin belirlediği ekonomik hedefler doğrultusunda enflasyonla mücadele etmek için tüm ekonomik birimlerimiz kollarını sıvamıştır. Bunu istikrarlı ve kararlı bir şekilde yapacağımızdan eminim. Bunun içinde fiyat istikrarı, finansal istikrar için çok önemli. Hem fiyat hem de finansal istikrarı sağlayarak enflasyonla mücadele edeceğiz."

TBB/Çakar: Çok verimli bir toplantı oldu

TBB Yönetim Kurulu Başkanı Çakar da, yapılan görüşmeye ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı:

"Geçen hafta Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek Bey teşrif etmişlerdi. Sayın Başkanımız çok kısa süre olmasına rağmen sağ olsunlar geldiler. Bankalar Birliği Yönetim Kurulu ile bir araya geldik. Herkes tek tek görüşlerini söyledi. Küresel ekonomi, bankacılık sektörünün dünü, bugünü ve geleceğini konuştuk. Hepimizin temel amacı daha fazla yatırım, istihdam, üretim, finansal istikrar. İnsanımızın toplumsal refahının artması konusu. Bunları çalıştık. Çok verimli bir toplantı oldu. İnşallah hep beraber daha güzel sonuçlara varacağız."