Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Döviz işlemcileri kritik ABD enflasyon verisinin tahminlerin üzerinde gelmesi durumunda dolardaki yükselişin devam etmesini beklemiyor. Nedeni, en şahin senaryoda bile ABD Merkez Bankası'nın sıkılaşma döngüsünün sona yaklaştığı görüşü.

Geçen hafta açıklanan ve tahminlerden güçlü gelen tarım dışı istihdam verisinin ardından da dolar rallisini sürdürmekte zorlamıştı.

UBS Global Wealth Management CIO'su Solita Marcelli paylaştığı bir notta ABD büyümesi ve faizlerin gelecek aylarda dünyanın diğer bölgelerine kıyasla gerileyeceğini bu nedenle dolarda önümüzdeki aylarda değer kaybı beklediklerini söyledi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi Eylül'deki rekor yüksek seviyeyi görmesinden bu yana Fed'in faiz artırım hızını yavaşlatmasıyla yaklaşık yüzde 10 değer kaybetti.

TD Securities'de Mark McCormick öncülüğündeki analistler de dolardaki aşağı yönlü trendin kısa vadede duraksayabileceğini belirterek "Gelecek aylarda ise dolarda derin bir düzeltme bekliyoruz. Ralliler satış fırsatı olarak kullanılabilir" görüşünü paylaştı.