HABERLER
Temu ithalatçı şirket kurdu
-
Gümrük uygulamasının ardından Temu, WhaleCo adıyla kurduğu şirket ile resmi ithalatçı olarak yeniden faaliyete geçti. Böylece vergiler alışveriş sırasında ödenecek ve gümrük işlemleri şirket tarafından yürütülerek siparişler doğrudan adrese teslim edilecek. Sepetin alt limiti ise 580 lira olarak belirlendi.
Giriş: 12 Şubat 2026, 15:29
Güncelleme: 12 Şubat 2026, 15:29
Çin merkezli e-ticaret platformu Temu, Türkiye pazarındaki faaliyetlerini sürdürebilmek amacıyla yeni bir yapılanmaya gitti.
6 Şubat 2026 itibarıyla 30 euro altındaki ürünlere uygulanan basitleştirilmiş gümrük prosedürünün kaldırılması sonrası gönderilerini durduran Temu, WhaleCo adıyla şirket kurarak ithalat süreçlerini kendi bünyesinde yürütmeye başladı.
Yeni modelde vergiler alışveriş esnasında tahsil ediliyor ve ürünler, kullanıcıların ayrıca gümrük işlemi yapmasına gerek kalmadan doğrudan adreslere teslim ediliyor. Yeni uygulamada asgari sepet tutarı şartı bulunuyor. Toplam tutarı 580 liranın altında kalan siparişler işleme alınmıyor.