Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Elon Musk'ın aylardır ipuçlarını verdiği -ve şirketin yüksek değerlemesinde payı olan- organizasyonun gerçekleşmesiyle birlikte Tesla Inc., Salı günü sabırsızlıkla beklenen teknoloji güncellemesini yapacak.

Yıllık hissedar toplantısının hemen ardından yapılacak "Pil Günü" sunumunda, şirketin rakiplerle dolup taşan elektrikli otomobil pazarının liderliğini birkaç yıl daha koruyacağı inovasyonları tanıtması bekleniyor.

Geçmişe bakılacak olursa Musk, hissedar toplantısında Tesla araçlarına olan talepten bahsedebilir ya da Berlin ve Austin, Teksas'taki yeni fabrikalarıyla ilgili bilgileri güncelleyebilir. Musk, Pazar günü çalışanlara gönderilen bir e-postada Tesla'nın rekor bir çeyreğe yönelmiş olabileceğinden bahsetti.

New York'ta işlem gören Tesla'nın hisseleri Pazartesi erken işlemlerde yüzde 7.9 düşmesinin ardından günü yüzde 1.6 artıda 449.39 dolardan kapattı.

Tesla'nın teknoloji yol haritasını açıklayacağı, ilki gerçekleştirilecek olan Pil Günü yatırımcılar arasında merak konusu haline geldi. Elektrikli otomobillerin en pahalı parçası olmasından dolayı pillerdeki en küçük bir değişiklik bile büyük bir etki yapabilir.

Musk ve CEO Drew Baglino pil kimyası ve Tesla'nın 2019'da Maxwell Technologies'i almasından beri yaşanan gelişmelerle ilgili oldukça teknik bir sunum mu yapacak? Geçen yıl 2020'nin "robotaksi" yılı olacağını söyleyen Musk, uçan otomobil sözü mü verecek? Ya da mevcut Tesla otomobillerin menzilinin artacağı ve daha bütçe dostu bir otomobilin haberi mi gelecek?

Colorado'da Cairn ERA idari direktörü Sam Jaffe, "Tesla'nın üzerinde çalıştığı işlerden birçoğu pil imalatını daha ucuz bir hale getirmek ile ilgili, piller için yeni bir tarif ya da tamamen devrimsel yeni bir yapı değil. Ama bu ilerlemelerin tamamını oturttuklarında 25 bin dolara otomobil yapabilecekler." dedi.

Hissedar toplantısı Salı günü Freemont, California'da yerel saat ile 13:30'da gerçekleştirilecek.