Bloomberg HT Haberler Trump'a FIFA Barış Ödülü verildi
HABERLER

Trump'a FIFA Barış Ödülü verildi

  • ABD Başkanı Donald Trump, FIFA tarafından ilk kez verilen FIFA Barış Ödülü'ne layık görüldü.

Giriş: 05 Aralık 2025, Cuma 21:45
Güncelleme: 05 Aralık 2025, Cuma 21:45

ABD Başkanı Donald Trump'a, 2026 Dünya Kupası kura çekimi öncesinde, dünya barışına yaptığı katkılar nedeniyle "FIFA Barış Ödülü" verildi.

Trump, Washington'da düzenlenen kura çekimi töreni öncesinde, FIFA tarafından ilk kez verilen bu barış ödülüne layık görüldü.

FIFA Başkanı Gianni Infantino, sahnede Trump'a ödülünü takdim ederken, ABD Başkanı'nın görevde bulunduğu yaklaşık bir yıllık sürede dünyanın çeşitli bölgelerindeki bazı savaşların sona erdirilmesinde önemli rol oynadığını ifade etti. Infantino, FIFA'nın ilk kez verdiği FIFA Barış Ödülü'nün, dünya barışına yaptığı katkılar nedeniyle Trump'a takdim edildiğini söyledi.

Trump ise ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, Kongo Demokratik Cumhuriyeti ile Ruanda arasındaki savaştan, Hindistan ve Pakistan arasındaki çatışmalara kadar çeşitli örneklere değinerek, "Milyonlarca hayatın kurtulmasını sağladık. Bu ödül benim için büyük bir onur" dedi.

Trump, süreçte verdiği destek için ailesine teşekkür ederken, Dünya Kupası'na ortak ev sahipliği nedeniyle Kanada ve Meksika liderlerine de ayrıca teşekkür etti. "Dünya şu anda daha güvenli bir yer" ifadelerini kullandı.