Advertisement
HABERLER ABONE OL

Eski üst düzey Beyaz Saray ticaret müzakerecisi Clete Willems'e göre, ABD Başkanı Donald Trump'ın ticaret tarifeleri Biden yönetimine uluslararası arenada kaldıraç sağlayacak.

Trump Amerikalı şirketleri dezavantajlı konuma soktuğu ve adil olmayan ticaret pratikleri oluşturduğu gerekçesi ile Çin, Kanada ve Avrupa Birliği gibi büyük ticaret partnerlerine yönelik tarifeler devreye sokmuştu. Trump'ın hamleleri ABD ve diğer ülkeler arasındaki gerilimi körüklemiş ve küresel ekonomi üzerinde ağırlık oluşturan 'ticaret savaşının' başlamasına sebep olmuştu.

Bazı ticaret uzmanları Biden'ın yüksek olasılık ile tarifeleri devre dışı bırakacağını tartışırken, bazı uzmanlara göre ise Biden Trump'ın tarifelerini kaldırmayabilir.

Clete Willems CNBC'ye verdiği röportajda, "Tarifeleri sevseniz de sevmeseniz de, bunlar ABD için kaldıraç sağlıyor. Umarım Biden yönetimi bu kaldıracı sonuçlarını almak için kullanır" değerlendirmesinde bulundu. Willems ayrıca, "Aynı zamanda müttefikler ve partnerler ile çalışmayı da önemli buluyorum ve umarım ki Biden yönetimi bu yaklaşımı Trump'ın yaptığından daha fazla önceliklendirir." dedi.