Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bloomberg'de yer alan habere göre, ABD Başkanı Donald Trump'ın doktorlarından birisi, Trump'ın Pazartesi günü hastaneden taburcu olabilceğini söyledi.

Beyaz Saray Hekimi Sean Conley, Walter Reed Askeri Hastanesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Başkan iyileşmeye devam ediyor. Birçok hastalıkta olduğu gibi, hastalık boyunca sıklıkla inişler ve çıkışlar olur" dedi.

Başkan Trump'ın tedavisinden sorumlu ekipten bir doktor olan Dr. Brian Garibaldi, "Yarına kadar Başkanı taburcu etmeyi umuyoruz" açıklamasında bulundu.

Sean Conley, Trump'ın kanındaki oksijen seviyesinin teşhis koyulduktan bu yana iki kez düştüğünü fakat hiçbir zaman yüzde 90'ın altına inmediğini söyledi. Conley, Başkan'ın tedavi ekibinin Covid hastalarında iltihap tedavisi için kullanılan dexamethasone isimli bir stereodi kullanmaya karar verdiğini bildirdi.

Başkan Trump'a antiviral bir ilaç olan Remdesivir'in yanı sora deneysel bir 'antikor kokteyli' verildi.

Haberde yer alan bilgiye göre, Pazar günü erken saatlerde Trump'ın kıdemli kampanya sorumlusu, 'Başkan'ın yakında kampanya turlarına geri dönmeye hazır olacağını söyledi.

Conley, Trump'ın cuma sabahı ateşinin yüksek, halsiz olduğunu ve oksijen seviyesindeki düşüşle kendisinin Walter Reed Hastanesi'ne getirilmesinin daha iyi olacağına inandıkları için ABD Başkanı'nın hastaneye getirildiğini vurguladı.

Dün Trump'ın Özel Kalem Müdürü Mark Meadows'un "Başkan'ın durumu endişe vericiydi." şeklindeki açıklaması da sorulan Conley, Meadows'un açıklamasının yanlış ele alındığını savunarak Trump'ın cuma günkü durumuna ilişkin "konunun başka bir yöne evrilmemesi için ihtiyatlı açıklamalar yaptıklarını" ifade etti.

- Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı O'Brien'dan "yetki devri gündemde değil" açıklaması

Öte yandan Amerikan CBS kanalına Trump'ın sağlık durumuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien, Trump'ın iyi durumda olduğunu vurguladı. O'Brien, "Başkan şu anda iyi durumda, bir an önce Beyaz Saray'a dönüp çalışmalarına oradan devam etmek istiyor ama bir süre daha burada kalması gerekebilir." şeklinde konuştu.

Trump'ın sağlık durumunun kötüleşmesi ihtimali karşısında herhangi bir yetki devrinin gündemlerinde olup olmadığı şeklindeki soruya ise O'Brien, "Hayır yetki devri gibi bir şey gündemimizde yok, Başkan şu an iyi durumda." cevabını verdi.

- Trump'ın Kovid-19'a yakalanması

Perşembeyi cumaya bağlayan gece Kovid-19'a yakalandığını Twitter hesabından duyuran Trump, dün başkent Washington DC'ye yarım saatlik mesafede Maryland eyaletinde bulunan Walter Reed Askeri Hastanesine kaldırılmıştı.

Trump'ın doktoru Sean Conley, dün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, "Başkan Trump'ın durumu bu sabah itibariyle gayet iyi." ifadesini kullanmıştı.

Diğer yandan Trump'ın Özel Kalem Müdürü Meadows, Amerikan medyasına yaptığı açıklamada, "Başkan'ın temel fonksiyonlarının son 24 saatteki durumu çok endişe vericiydi ve bu bakımdan önümüzdeki 48 saat onun bakımı noktasında çok önemli olacak. Tam iyileşme sürecine ilişkin yolumuz henüz tam açık değil." ifadelerini kullanmıştı.

BN-AA