Trump: Ukrayna anlaşma konusunda hızlı hareket etmeli
-
ABD Başkanı Donald Trump, Miami'de yapılacak Rusya-Ukrayna görüşmeleri öncesinde Kiev'e anlaşma konusunda hızlı hareket etmesi çağrısında bulundu.
ABD Başkanı Donald Trump, hafta sonu Miami'de yapılması planlanan Rusya-Ukrayna görüşmeleri öncesinde Kiev'e, "anlaşma konusunda hızlı hareket etmesi" yönünde çağrıda bulundu.
Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Hafta sonu Miami'de gerçekleştirilecek ve Trump'n Özel Temsilcisi Steve Witkoff'un Kremlin'den gelecek bir temsilciyi ağırlayacağı görüşmelere değinen Trump, "Bazı konularda ilerleme sağlıyorlar ancak umarım Ukrayna hızlı davranır. Umuyorum Ukrayna hızlı hareket eder çünkü Ruslar halen orada. Her seferinde onlar çok uzun süre düşününce Ruslar da fikir değiştiriyorlar" ifadelerini kullandı.
ABD basınına konuşan ve isimleri açıklanmayan bazı yetkililer, Cumartesi günü Miami'de yapılması beklenen görüşmelere bir Rus yetkilinin katılacağını doğruladı. Aynı haberlerde, söz konusu ismin Rusya Varlık Fonu Başkanı Kirill Dmitriev olduğu bilgisine yer verildi.