Bloomberg HT Haberler "Turizmde artık süper ligdeyiz"
HABERLER

"Turizmde artık süper ligdeyiz"

  • Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Habertürk TV'de turizm gelirleri, Haydarpaşa ve Sirkeci Garı projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Giriş: 01 Kasım 2024, Cuma 21:59
Güncelleme: 01 Kasım 2024, Cuma 21:59

Canlı yayında Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan Ersoy, yaşanan tüm krizlere, savaşlara rağmen Türkiye'nin dünyanın her yerinden ziyaretçi aldığını söyledi.

Ersoy, turizm sektöründe en önemli unsurun kişi başı gecelik harcama olduğunu vurgulayarak, yıl sonu 60 milyar dolar turizm geliri hedefini yakalayacaklarını ifade etti.

"ABD'den gelen turistte bu yıl 1,5 milyonu geçeceğiz"

ABD'den geçen yıl 1 milyonu aşkın turistin Türkiye'ye geldiğini belirten Ersoy, "Bu sene 1,5 milyonu inşallah geçeceğiz. ABD Büyükelçiliği dahi bu rakamı beklemiyordu. Türk Hava Yollarıyla birlikte ciddi tanıtım planlaması yapıyoruz. Artık Çin pazarında da hızlı büyüyoruz. Güney Kore pazarı da öyle. Bizim beklediğimiz sayılar geliyor. Geçen sene 280 bin civarında ziyaretçi almıştık. Bu sene 600 bine yaklaşacağız." dedi.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının (TGA) yapısından ve faaliyetlerinden bahseden Ersoy, bu yıl 38 ülkede ulusal televizyonlarda Türkiye'nin tanıtımının yapıldığını, 39 ülkeden tur operatörleriyle ve hava yolu firmasıyla 179 kampanya gerçekleştirdiklerini, ayrıca 15 dijital seyahat kanalı ile 30 ülkeye yönelik iş birliği sağladıklarını anlattı.