Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Türk Lirası'nda geçen hafta başlayan ralli bazı günlerde hızını kaybetse de etkisini hissettirmeye devam ediyor.

Dolar/TL kuru son 3 gündür gerileme kaydederken, Ağustos'tan bu yana en düşük seviyeyi test etti. Dolar/TL kuru 7,01'in altını gördü. Bloomberg Dolar Endeksi ise sınırlı düşüşte.

10 yıllık tahvil faizi 2 baz puan artışla yüzde 12,95’den işlem görürken 2 yıllık tahvil faizi 3 baz puan düşüşle yüzde 14,74 seviyesinde.

Son günlerde fiyat istikrarı konusunda iletişim çalışmalarına hız veren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın programında bugün de TÜSİAD ve MÜSİAD ziyareti öne çıkıyor.

Piyasalar yeni ABD yönetimi ile Türkiye arasındaki ilişkileri de yakından izliyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400 füze savunma sistemleri konusunda ülkesinin duruşunun değişmediğini, Türkiye’ye bu sistemleri muhafaza etmeme çağrısını yinelediklerini söyledi. Price, iki ülkenin dışişleri bakanlarının önümüzdeki günlerde görüşeceklerini belirtti.

Yurtiçi yerleşiklerin Döviz mevduatları geriliyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın verilerine göre 5 Şubat haftası itibariyle yurtiçi yerleşiklerin Döviz mevduatları 2,1 milyar dolar düşüşle 232,9 milyar dolara geriledi. Böylelikle döviz mevduatlarında Nisan 2020'den bu yana en sert düşüş kaydedildi.

29 Ocak haftası da dikkate alındığında son iki haftada döviz mevduatlarının 3,2 milyar dolar azaldığı görüldü.

Mevduatların dağılımına bakıldığında gerçek kişilerin döviz mevduatları 1,4 milyar düşüşle 148,1 milyar dolara geriledi. Tüzel kişilerin döviz mevduatları ise 751 milyon dolar gerileyerek 84,8 milyar dolar oldu.