Advertisement

Türkiye'de bankacılık hisseleri 21 yılın en iyi haftalık performansına hazırlanırken banka dışındaki hisselerde sert düşüşler dikkat çekti.

Haftanın son işlem gününde özellikle Turkcell hisselerindeki düşüş öne çıktı. Şirketin hisseleri yüzde 5'i aşan gerileme kaydetti. Şirketin hisseleri gün ortasında en çok değer kaybeden hisse oldu.

Turkcell, 12-15 Mayıs'ta İstanbul'daki merkez çalışanlarına mesaj gönderdi. Mesajda 'teknik altyapı çalışmaları' gerekçe gösterilerek çalışanların, ofis ve plazalara giriş yapamayacağı belirtildi.

Turkcell'den konuyla ilgili şu açıklama geldi:

Özellikle iletişim yoğunluğunun arttığı seçim gibi dönemlerde sağlıklı iletişim sağlanması ve iletişim altyapısının sürdürülebilirliği amacıyla önlemler alınması gerektiği hepimizin bildiği bir husustur.

Sosyal medyaya yansıyan mesajın kaynağı, Turkcell çalışanlarına yönelik olarak yapılan şirket içi bilgilendirme notundan ibarettir.

Geçmiş yıllarda her seçim döneminde rutin olarak yapıldığı gibi bahsi geçen çalışma, Turkcell’in seçim günü tüm ülkeye sağlıklı ve kesintisiz iletişim hizmeti verebilmesi için teknik altyapının güçlendirilmesini, kötü niyetli erişimlerin engellemesini ve bilişim altyapılarına yönelik güvenlik tedbirlerini alınması gerekliliği amacıyla yapılmıştır.

Seçim gecesi görevli ve yetkili olmayan Turkcell çalışanlarının herhangi bir aksaklığa veya olumsuzluğa neden olmaması hedeflenmektedir.