Advertisement
HABERLER ABONE OL

Türk siyasi tarihinde ilk kez yaşanan cumhurbaşkanı seçimi ikinci turunda seçimi Recep Tayyip Erdoğan kazandı.

22:40- YSK Başkanı geçici sonuçları açıkladı

YSK Başkanı Yener sandık açılma oranının yüzde 99,43 olduğunu Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 52,14 Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 47,86 oy aldığını belirtti.

21:45 - Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu seçim sonrası ilk değerlendirmesinde "Bu toprakların bir insanı olarak bolluk, bereket, huzur içinde yaşayın diye mücadele verdim, vermeye de devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında istifa mesajı vermezken, seçmeninden destek istedi. Kılıçdaroğlu, “Şu andan itibaren öncelikle bana oy veren 25 milyonu aşan vatandaşımızı moralli bir şekilde dimdik ayakta görmek istiyorum. Yürüyüşümüz sürüyor” diye konuştu. CHP Lideri, “Bu toprakların bir insanı olarak her zaman hakkınız, hukukunuz için, kimse sizi ezmesin, birbirinize küsmeyesiniz, bolluk bereket içinde yaşayın diye mücadele verdim; vermeye de devam edeceğim” değerlendirmesini yaptı.

20:20 - Erdoğan: Seçimin ikinci turunu tamamlamış bulunuyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonrası ilk konuşmasında "Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu, milletimizin teveccühüyle tamamlamış bulunuyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıklı'da konuştu. Erdoğan, "Yaptığı tercihiyle önümüzdeki 5 yıl boyunca ülkeyi yönetme sorumluluğunu bir kez daha bize tevdi eden milletimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum" dedi. "Kazanan Türkiye oldu" diyen Erdoğan, "Balkon konuşmasını Külliye'den yapacağız" ifadesini kullandı.

18:15 - Yayın yasağı kalktı

YSK Başkanı Yener, 18:15 itibariyle verilerin yayımına ilişkin yasağın kalktığını ifade etti.

17:15 - YSK Başkanı'ndan ilk açıklama

YSK Başkanı Yener, cumhurbaşkanı seçimi ikinci tur oylamasında kurula şu ana kadar yansıyan ve oy verme işlemlerine etkisi olan herhangi olumsuz bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

17:00 - Türkiye genelinde oy verme işlemi tamamlandı

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için oy verme işlemi, Türkiye genelinde saat 17:00 itibarıyla sona erdi.

12:30 - Kılıçdaroğlu oyunu kullandı

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için oyunu kullandı.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için oy kullanacağı Arjantin İlkokulu'na gitmek üzere Çukurambar Mahallesi'ndeki evinden ayrılırken gazetecilere açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Kazanacağız göreceksiniz, halkın iradesine güveniyorum. Zaman zaman belli aksaklıklar yansıyor, engellemek istiyorlar ama arkadaşlarımız sandık başında ve görevlerini yapıyorlar." dedi.

Daha sonra eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile oy kullanacağı Çukurambar Mahallesi'ndeki Arjantin İlkokulu'na gelen Kılıçdaroğlu, oy kullanmak için gelenlerin ilgisiyle karşılandı.

Kılıçdaroğlu ile eşi Selvi Kılıçdaroğlu, 4221 numaralı sandıkta oylarını kullandı.

12:15 - Erdoğan oyunu kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda oyunu İstanbul'da kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, oylarını kullanmak için Üsküdar Kısıklı'daki konutlarından çıkarak saat 12:05'te Saffet Çebi Ortaokulu'na geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy kullandığı "3279" numaralı sandıkta 380 seçmen yer alıyor.

Seçmen listesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan 175, Emine Erdoğan da 174. sırada yer alıyor.

08:00 - Türkiye genelinde oy verme işlemi başladı

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için oy verme işlemi, Türkiye genelinde saat 08.00 itibarıyla başladı.

14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı seçiminde adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle Türkiye, yeni cumhurbaşkanını belirlemek için tekrar sandık başına gidiyor.

Seçim günü yasakları

Seçim yasakları kapsamında saat 00:00'a kadar alkollü içki satılamayacak, içkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak. Eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda da yalnızca yemek verilebilecek.

Seçim yasaklarına ve belirtilen kurallara uyulmak şartıyla saat 18:00'den sonra düğün yapılabilecek.

Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka kimse silah taşıyamayacak. Radyolar ve her türlü yayın organlarınca seçim günü saat 18:00'e kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak. Radyolarda ve her türlü yayın organlarında 18:00-21:00 saatleri arasında ancak YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek.

Seçim günü bütün yayınlar saat 21:00'den sonra serbest olacak, ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21:00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.