Advertisement
HABERLER ABONE OL

Türkiye, Cumhurbaşkanı adayları; Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan arasından 13'üncü Cumhurbaşkanı için sandık başına gitti. Milyonlarca seçmen 191 bin 884 sandıkta oylarını kullandı.

YSK Başkanı Yener, Cumhurbaşkanı Seçimi'nde adayların seçilme yeterliliğini kazanamadığını, 28 Mayıs Pazar günü ikinci tur seçimin yapılmasına karar verildiğini bildirdi.

Yener: "Yurt içi sandık sayısı yüzde 100 oranında açılmış olup, katılım oranı yüzde 88,92, yurt dışında ise 52,69 oranında gerçekleşmiştir. Kesin olmayan sonuçlara göre; seçilme yeterliliğini hiç bir adayın alamadığı görülmüştür. İkinci tur seçimin 28 Mayıs 2023 pazar günü yapılmasına karar verilmiştir" dedi.

Yener'in verdiği bilgilere göre Cumhur İttifakı'nın adayı Erdoğan yüzde 49,51, Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu'nun yüzde 44,88, ATA İttifakı adayı Sinan Oğan'ın yüzde 5,17 oy oranına sahip oldu.

Erdoğan: Kazanan milletimiz ve ülkemiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Ülkemiz 14 Mayıs seçimleriyle bir demokrasi şöleni daha alnının akıyla tamamlamıştır. Henüz kesin sonuçlar belli olmamakla beraber açık ara önde bulunuyoruz.

Hem yurt içi oyların gayri resmi sonuçlarının belli olmasının hem yurt dışı oylarının sayımının biraz daha vakit alacağı anlaşılıyor. Biz fersah fersah geride olduklarını kendilerinin de bildiği tabloyu öndeyiz diye anlatarak milleti bir kez daha muhtemelen son kez kandırmaya çalışanlar gibi değiliz.

Kılıçdaroğlu: Milletimiz ikinci tur diyorsa başımızın üstüne

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı genel başkanlarıyla beraber açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın beklediği güven oyunu alamadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Seçim balkonda kazanılmaz. Milletimiz ikinci tur diyorsa başımızın üstüne. Halkımız emin olsun mutlaka kazanacağız ve bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz" dedi.

Oğan: Türkiye'nin krize düşmesine izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, "Önümüzdeki 14 günlük süre içinde üzerimize düşeni yapacağız. Milletimiz müsterih olsun. Türkiye'nin krize düşmesine müsaade etmeyeceğiz" dedi