Bloomberg HT Haberler Twitter’in X logosu kullanıcıları Mastodon’a kaçırıyor
HABERLER

Twitter'in X logosu kullanıcıları Mastodon'a kaçırıyor

  • Popüler sosyal medya platformu Twitter ikonik markasını, sahibi Elon Musk'ın favori harfi "X" lehine terk ederken, açık kaynaklı rakibi Mastodon kullanıcı sayısını artışa geçirdi. Mastodon'un kurucu CEO'su Eugen Rochko yeni gönderisinde "Aylık aktif kullanıcı sayısımız istikrarlı bir şekilde artarak 2,1 milyona ulaştı. Son zirvemizden çok da uzak değiliz" dedi.

Giriş: 24 Temmuz 2023, Pazartesi 23:24
Güncelleme: 24 Temmuz 2023, Pazartesi 23:24

HANDE BERKTAN

Girişimci Elon Musk'ın, popüler sosyal medya platformu Twitter'ı satın almasından bu yana şirkette birçok değişim yaşandı. İlk etapta birçok şirket çalışanıyla yollarını ayıran Musk, platformda kullanıcıları sınırlayan bir dizi düzenlemeye de imza attı. Son değişiklik ise şirketin ikonik logosunda oldu. Yeni logo, sahibi Elon Musk'ın favori harfi "X" lehine değiştiriliyor.

Musk'ın son paylaşımlarına göre şirketin yeni ismi artık "X" olacak, şirketin logosu da bu doğrultuda değişecek. Elon Musk'ın son paylaşımına göre artık X.com linki bile Twitter'a yönlendiriliyor.

Twitter’ın, adını X olarak değiştirerek marka algısını değiştirirken, rakibi Mastodon’un kullanıcı sayıları yeniden artışa geçti.

Mastodon'un kurucusu ve CEO'su Eugen Rochko'nun yeni bir gönderisine göre, Twitter alternatifi için aylık aktif kullanıcı sayısı istikrarlı bir şekilde artarak 2,1 milyona ulaştı. Alman yazılım geliştiricisi Rochko yaptığı paylaşımda "Son zirvemizden çok da uzak değiliz" dedi.