Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

İtalyan Unicredit'in Yapı Kredi hisselerini satarak Türkiye'den çıkma kararı aldığı belirtildi. Koç Holding Kamuyu Aydınlatma Platformu'ndaki (KAP) açıklamasında Yapı Kredi hisseleri ile ilgili Unicredit ile görüşmelerin devam ettiğini ve henüz alınmış bir karar olmadığını duyurdu.

Hisse satış kararını Bloomberg HT'ye değerlendiren TEB Yatırım Araştırma Müdürü Övünç Gürsoy Unicredit'in sene başından beri Doğu Avrupa ülkelerinden de çıkış yaptığını hatırlattı. Unicredit'in sermaye yeterlilik oranının Basel 3 sonrası bir miktar zayıfladığını belirterek "Bunun yanı sıra Türkiye gibi gelişmekte olan piyasada kurun yukarı yönlü atakları yeniden değerleme zararı yazmasına neden oluyor, bu da sermayeyi eritiyor." diye konuştu.

"YAPI KREDİ İYİ BİR PERFORMANS SERGİLEDİ"

Yapı Kredi'nin bu sene iyi bir performans sergilediğini ve Yapı Kredi özelinde bir sorun olmadığını belirten Gürsoy İtalyan bankacılık sektörüyle ilgili sıkıntılar olduğunu bu nedenle Unicredit'in operasyonel anlamda da oldukça zayıfladığını, bu nedenle iştiraklerini elden çıkararak küçülmek istediğini bildirdi.

Kısa vadeli bir belirsizlik olduğunu belirten Gürsoy "Bu belirsizlik sadece Yapı Kredi özelinde değil, bankacılık sektörünün genelinde baskı yaratıyor. Büyük yatırımcıların Türkiye'den çıkıyor olması, diğer yabancı yatırımlarda da kaygı yaratabilir şeklinde bir beklenti var" ifadesini kullandı.

Yapı Kredi Bankası bugün % 2'nin üzerinde, bankacılık endeksi ise % 2'ye yakın düşüşte...