Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Koç Holding tarafından yapılan Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) açıklamasında Unicredit ile Yapı Kredi konusundaki görüşmelerin sürdüğü ancak herhangi bir yönetim kurulu kararı alınmadığı belirtildi.

Reuters'ın üç kaynağa dayandırdığı haberinde UniCredit'in bankadaki payını azaltacak bir anlaşma sağladığı belirtiliyordu. Haberde İtalya merkezli bankanın Yapı Kredi'yi kontrol eden Koç Finansal Hizmetler'deki yüzde 50 hissesini Koç Holding'e satmayı planladığını aktardığı ifade edildi.

UniCredit ile Koç Holding Koç Finansal Hizmetler'de eşit hisseye sahip. Koç Finansal Hizmetler Yapı Kredi'nin yaklaşık yüzde 82'sine sahip.

Koç Holding'in KAP açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Bu kapsamda, YKB sermayesinde doğrudan ve dolaylı olarak çoğunluğa ulaşmamak kaydıyla, pay alımı dahil KFS ve YKB ortaklık yapılarının yeniden yapılandırılmasına yönelik olarak Unicredit ile görüşmelerimiz devam etmekle birlikte, konuya ilişkin olarak herhangi bir yönetim kurulu kararı alınmamıştır. Bu nedenle, Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte bir gelişme bulunmamakta olup, işbu açıklama yatırımcılarımızdan gelen sorular üzerine yapılmıştır.