Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Duquesne Family Office LLC kurucusu Stanley Druckenmiller, dolarda Asya para birimlerine karşı “çok, çok kısa” bir pozisyonu olduğunu açıkladı.

Goldman Sachs’a konuşan ünlü yatırımcıya göre, Asya’nın koronavirüsü kontrol altına almadaki başarısı para politikası teşviklerinde daha muhafazakar olmasına olanak sağlarken, ABD’nin merkez bankası Fed ise devasa teşvik adımları atmak durumunda. Pandemi sürecindeki bu politika farklılıkları da Druckenmiller’in dolara karşı pozisyon alma kararının temelini oluşturuyor.

ABD’de hükümet açıklarının önceki 5 resesyonun toplamından daha büyük olduğuna işaret eden Druckenmiller, Powell yönetimindeki Fed’in son 6 hafta içinde, Ben Bernanke ve Janet Yellen’ın başkanlık yaptığı 10 yılın toplamından daha fazla tahvil aldığına işaret etti.

Son 30 yılda yıllık bazda yaklaşık yüzde 30 getiri sağlayan yatırımcı, ABD’de M2 para arzının 2018’den bu yana nominal GSYİH’den yüzde 25 daha fazla büyüdüğünü, buna karşılık Çin’de M2’nin GSYİH’ye oranının 3 yıl önceki seviyesinde olduğunu belirtti.

Öte yandan Invesco’dan Arnab Das da dolar her ne kadar kısa vadede güç kazansa da para biriminin zaman içinde “döngüsel zayıflama” yaşayacağı görüşünü paylaştı.