Bloomberg HT Haberler UPS İstanbul Yeni Havalimanı için 25 yıllık sözleşme imzaladı
HABERLER

UPS İstanbul Yeni Havalimanı için 25 yıllık sözleşme imzaladı

  • UPS Türkiye Genel Müdürü Burak Kılıç, İstanbul Yeni Havalimanı'nda İGA Yönetimiyle 25 yıllık sözleşme yaptıklarını belirterek, "Özellikle global şirketlerde 1-2-3 yıllık sözleşmeler bile zorken, UPS, Türkiye'ye ve İstanbul'a olan güvenini 25 yıllık bir sözleşme imzalayarak gösterdi" dedi

Giriş: 26 Eylül 2018, Çarşamba 12:46
Güncelleme: 26 Eylül 2018, Çarşamba 12:46

UPS Türkiye Genel Müdürü Burak Kılıç, İstanbul Yeni Havalimanı'nda İGA Yönetimiyle 25 yıllık sözleşme yaptıklarını belirterek, "Özellikle global şirketlerde 1-2-3 yıllık sözleşmeler bile zorken, UPS, Türkiye'ye ve İstanbul'a olan güvenini 25 yıllık bir sözleşme imzalayarak gösterdi." dedi.

Kargo şirketi UPS'in Türkiye'deki 30 yılının, geleceğinin ve ekonomiye katkılarının değerlendirildiği toplantında konuşan Kılıç, ihracat kabiliyetlerini 4 kat artıracaklarını söyledi.

Kılıç, ticaretin orta noktasının Batı'dan Doğu'ya doğru kaydığına işaret ederek, "İstanbul Yeni Havalimanı ile birlikte Türkiye'nin ve ihracatının önünde müthiş bir imkan oluşacak. Bu imkanla birlikte Türkiye'nin ihracatını büyütmeye kararlıyız. Binlerce ihracatçı müşterimiz var. İhracat yapmayan müşterilerimize de ihracat kabiliyeti kazandırma hedefindeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

- "Bursa, Gaziantep, Kayseri ve Adana'da istihdam yapacağız"

Burak Kılıç, dağıtımlarının çoğunu açıldığında İstanbul Yeni Havalimanı'ndan yapacakları bilgisini verdi.

Buna göre bir dizayn yaptıklarını dile getiren Kılıç, "Binamızda otomasyon da olacak. Hem ihracat hem de ithalat gönderilerimizin dağıtım ve toplamasını o binadan organize edeceğiz. Otomasyon, Ticaret Bakanlığımızın getirdiği bir zorunluluk. Özellikle tehdit oluşturacak gönderilerin takibi için... Yatırımımızı buna göre dizayn ettik ve dağıtma organizasyonu buna göre yapılacak." şeklinde konuştu.