Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Türk bankaları için hedeflerini yukarı yönlü revize eden VTB Capital Analisti Akın Tüzün ralli ortamı için uygun kriterlerin gerçekleştiğini söyledi.

Türk bankalarının gerçek bir ralli yapması için 3 faktörün olması gerektiğini belirten Tüzün Bloomberg HT'ye "birincisi faiz ve enflasyon ortamında düşüş gerekli. Bu zaten Mayıs'tan beri net şekilde var..

İkinci gereken şey ucuz olmaları. Son dönemde bankalarda aşırı satım rallisi oldu ama baktığımızda hala ucuzlar. Üçüncüsü ise finans piyasalarının destekleyici olması, bu da son dönemde Türkiye'nin lehine işliyor. Bunlar oldukça bankalar ralli yapıyor. Ben de fiyatlamalara göre %30'lara varan 12 aylık getiri öngörüyorum" diye konuştu.

Kredilerde asıl büyümenin faiz indirimleri sonlanınca başlayacağını belirten Tüzün "Merkez Bankası'nın faiz indirimleri bu sene sonu itibariyle durur. Bu yılın 2. yarısında bankaları asıl destekleyen fonlama maliyetlerinin düşmesi. Karlılığın artması için kredi büyümesi de artmalı. Ben kredi büyümesinin son çeyrekte başlayacağını düşünüyorum çünkü kredilerde asıl büyüme faizler düşerken değil, düşüş durmaya başlayınca başlar" ifadelerini kullandı.