Advertisement
HABERLER ABONE OL

Wirecard’ın yolsuzluk skandalı sonrasında, pazar günü yaptığı bir açıklamada Alman Maliye Bakanı Olaf Scholz finansal denetleyici mekanizmaları güçlendirmeyi planladıklarını söyledi.

Denetim şirketi EY’ın 1,9 milyar Euro değerinde açığı ortaya çıkarmasından sonra Wirecard geçen hafta 4 milyar Euro borçla iflasını ilan etmişti. Farklı yetkili kuruluşlar ve denetçiler arasındaki hukuksal karmaşıklık Wirecard’ın hesaplarındaki tutarsızlığın gözden kaçmasına neden olmuştu.

Scholz ise bir gazeteye verdiği röportajda “Şirketin bankacılık bölümü olsun olmasın BaFin’e finansal raporlar konusunda daha fazla yetki vermek istiyorum” dedi.

Federal denetleme otoritesi BaFin, Almanya’da şirketlerin faaliyetlerini denetleyen ve olası riskleri raporlayan bir devlet kurumu.

Scholz denetim firmalarının rotasyonlu bir düzene geçmesini sağlayarak daha bağımsız hale gelmesini ve şirketlerin aynı anda hem danışmanlık hem de denetleme hizmetlerini verip vermediğinin kontrol edilmesini istiyor.

Buna göre Scholz BaFin için daha çok bütçe ve eleman ayrılarak daha detaylı ve geniş ölçekte denetlemeler yapılmasını planlıyor